Potrzebne:
- kurza pierś
- oliwa z oliwek
- czosnek
- przyprawy (zioła prowansalskie, curry, imbir, cynamon, sól czosnkowa, pieprz, papryka ostra)
Przyprawy wrzucić do miski i zalać oliwą, zamieszać
Kurę oprawić, podzielić na filety, natrzeć czosnkiem i zostawić na 10 minut. Po tym czasie utopić w oliwie z ziołami na ok godzinę.
Wrzucić do naczynia żaroodpornego wyłożonego folią aluminiową, polać całością przyprawionej oliwy i zafoliować.
Piec ok 40-45 min w 200stopniach.
Do kury można ryż brązowy albo plastry mozarelli albo nic.
Wersja niedietetyczna zakłada ziemniaki po płaziemu z sosem czosnkowym (ale o tym w następnych odcinkach).
- kurza pierś
- oliwa z oliwek
- czosnek
- przyprawy (zioła prowansalskie, curry, imbir, cynamon, sól czosnkowa, pieprz, papryka ostra)
Przyprawy wrzucić do miski i zalać oliwą, zamieszać
Kurę oprawić, podzielić na filety, natrzeć czosnkiem i zostawić na 10 minut. Po tym czasie utopić w oliwie z ziołami na ok godzinę.
Wrzucić do naczynia żaroodpornego wyłożonego folią aluminiową, polać całością przyprawionej oliwy i zafoliować.
Piec ok 40-45 min w 200stopniach.
Do kury można ryż brązowy albo plastry mozarelli albo nic.
Wersja niedietetyczna zakłada ziemniaki po płaziemu z sosem czosnkowym (ale o tym w następnych odcinkach).
Komentarze
Prześlij komentarz