siakieś 18 mniej wiecej wychodzi
1 i 3/4 szklanki mąki
1/2 szklanki masła, roztopionego
1/2 szklanki cukru
2 jajka
1/4 łyżeczki soli
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1/4 szklanki kwaśnej śmietany
3 dojrzałe banany, rozgniecione widelcem
Nagrzać piekarnik do 175°C.
Wszystkie składniki wymieszać w średniej misce mikserem. Za duże kawałki bananów są obrzydliwe, więc miąchać długo i namiętnie.
Foremki do muffinów wyłożyć papierkami do muffinów, lub wysmarować tłuszczem.
Wlać ciasto do foremek, do wysokości ok. 3/4 foremki. Piec w nagrzanym piekarniku przez 25 minut (mój piekarnik. czasy różne, od 15 do 30 minut), aż muffiny zaczną się stawać rumiane (będą pękać!).
1 i 3/4 szklanki mąki
1/2 szklanki masła, roztopionego
1/2 szklanki cukru
2 jajka
1/4 łyżeczki soli
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1/4 szklanki kwaśnej śmietany
3 dojrzałe banany, rozgniecione widelcem
Nagrzać piekarnik do 175°C.
Wszystkie składniki wymieszać w średniej misce mikserem. Za duże kawałki bananów są obrzydliwe, więc miąchać długo i namiętnie.
Foremki do muffinów wyłożyć papierkami do muffinów, lub wysmarować tłuszczem.
Wlać ciasto do foremek, do wysokości ok. 3/4 foremki. Piec w nagrzanym piekarniku przez 25 minut (mój piekarnik. czasy różne, od 15 do 30 minut), aż muffiny zaczną się stawać rumiane (będą pękać!).
Komentarze
Prześlij komentarz